Klantenservice

SSL certificaat

Een SSL certificaat is een bestand dat zorg voor een veilige verbinding tussen de server waar u website is opgeslagen (hosting) en uw internetbrowser zoals Google Chrome of Internet Explorer. 

Waarom een beveiligde verbinding (SSL certificaat)?

Sinds 1 januari 2017 heeft de overheid besloten dat alle websites die persoonsgegevens verzenden verplicht zijn deze data te beveiligen doormiddel van een SSL certificaat. 

Niet alleen websites van banken versturen persoonsgegevens. Op het moment dat een bezoeker het contactformulier invult op uw website worden de ingevulde gegevens verzonden naar de server en doorgestuurd naar bijvoorbeeld uw e-mailadres. 

Als uw website geen SSL certificaat heeft zijn deze gegevens dus niet beveiligd en bent u dus strafbaar.
Webcart Basics wil deze situatie voorkomen. U krijgt daarom een gratis SSL certificaat bij uw website.

Hoger in Google door SSL

Zoekmachines zoals Google vinden het belangrijk dat websites zijn uitgerust met een SSL certificaat. Google geeft daarom websites met een beveiligde verbinding voorrang en plaatst deze hoger in de zoekresultaten. 
Om een goed scorende website te hebben is het dus van belang dat deze een SSL certificaat bevat. 
Daarom ontvangt u altijd een SSL certificaat bij aanschaf van een Webcart Basics website.

SSL certificaat wekt vertrouwen

Als een website voorzien is van een SSL certificaat is dit zichtbaar in de vorm van een groen slotje in de adresbalk van uw internetbrowser. Ook staat er geen HTTP:// meer voor uw domeinnaam maar HTTPS://. Hieraan herkend de bezoeker dat hij/zei op een website aan het surfen is waar een beveiligde verbinding actief is. Dit betekend dat de gegevens van de bezoeker versleuteld worden verstuurd en daardoor moeilijk zijn te ondervangen door ongewenste partijen.

Terug naar Klantenservice