Klantenservice

SEO module

De SEO module help u om uw positie in zoekmachines te verbeteren. 

Als u aan de linkerkant in het menu op "Paginaoverzicht" klikt ziet u de submodule "SEO" in beeld komen. Als u hierop klikt zal de SEO module worden geopend.

U heeft hier de keuze uit het beheren van de "Standaard pagina's" of de "Dynamische pagina's". De standaard pagina's zijn zelf toegevoegde pagina's, dynamische pagina's zijn pagina's die automatisch door het CMS gegenereerd worden. Bijvoorbeeld de detailpagina van een nieuwsbericht.


In het overzicht met pagina's staan de pagina's gesorteerd op SEO score. Dit betekend dat de slechts presterende pagina's bovenaan staan.

Helemaal rechts kunt u achter elke pagina op het potlood klikken om de pagina te bewerken en te optimaliseren voor een beter resultaat.

Hieronder nemen we met u alle stappen door om uw pagina te optimaliseren voor zoekmachines.

Titel
Hier kunt u de titel toevoegen van de pagina. Deze verschijnt in het tablad van uw internetbrowser en wordt gelezen door Google.


Deze titel kunt u automatisch laten genereren door het CMS maar ook handmatig aanpassen.

Beschrijving
Hier kunt u de beschrijving (ook meta description genoemd) van uw pagina toevoegen. Dit is een korte samenvatting van de pagina waarin vooral met steekwoorden de content van de pagina wordt beschreven. Deze beschrijving zal ook gelezen worden door zoekmachines zoals Google.

Afbeelding
Upload hier een afbeelding toe. Deze afbeelding is zichtbaar als de pagina op bijvoorbeeld via Facebook gedeeld wordt. De afbeelding is niet zichtbaar in Google.

Instellingen
Als u de pagina niet wilt laten indexeren door zoekmachines kunt u kiezen om de optie "Inhoudsopgave" uit te zetten. 
U kunt hier ook de prioriteit van een pagina invullen. Dit kan een getal zijn tussen de 0.0 en de 1.0. Hoe belangrijker de pagina is voor zoekmachines hoe hoger het getal.
Met de frequentie geeft u aan hoe vaak zoekmachines opnieuw naar uw pagina moeten kijken of deze gewijzigd is. Standaard is dit maandelijks.

Meer over SEO

Wilt u meer weten over zoekmachine optimalisatie (SEO)? Lees hier verder.

Terug naar Klantenservice